Det finns massor av saker en lekman kan ta sig an när det kommer till att fräscha upp hemma, men badrummet ska den ovane definitivt undvika att själv ta sig an om det ska renoveras. Där bör man ta hjälp av en rörmokare och ett proffs på badrum – både enligt lag och för din egen säkerhets skull.

Det är smart att anlita rörmokare när det är dags för en badrumsrenovering, då kan du vara säker på att jobbet utförs korrekt av ett utbildat proffs. Men en vanlig invändning som folk har är att det är dyrt att anlita proffs, både med arbetskostnaden och sedan också materialet som man själv får stå för. Vad man då ska lägga på minnet är att det kan bli långt mycket dyrare om man gör det själv och gör det fel. Då är risken för fuktskador stor, och då kan du få betala dubbelt och mer för att rätta till skadorna som fukten orsakat. Varför det är så viktigt att få hjälp av ett proffs är inte för att denne vill tjäna pengar, det är för att denne vill hjälpa en att få det rätt och riktigt gjort – och att renovera ett helt badrum, det tar en del tid och kräver god kompetens. Till tidningen Residence säger Per ”Pirre” Starrin, som är känd från programmet Nya Arga snickaren på Kanal 5:

”– Att renovera ett badrum är dyrt eftersom det krävs speciell kompetens. Det kommer dessutom nya regler hela tiden på vad man får och inte får göra” läs mer.

Han säger även att anledningen till varför det tar tid har att göra med just att renoveringen är tidskrävande då man kanske ska vattentäta både väggar och kakla dessa och sedan göra samma med golvet och även kanske lägga in och golvvärme. Men hur ska man veta att man väljer en bra rörmokare till detta? Det smartaste är att gå på personliga referenser, fråga sin omgivning. Och tar du in offerter, ta in fler från olika firmor för att se vem som kan ge en bättre deal. Tänk på att du vill ha en kompetent person med goda referenser och ett bra pris för jobbet – och räkna med att få betala en slant.