För att personifiera det egna hemmet är det både kul och spännande att bygga sin egen inredning. Läs mer här för inspiration!

Ett sätt för att spara pengar och samtidigt göra hemmet lite mer personligt är att plocka fram sin ”gör-det-själv-känsla” och snickra ihop egna möbler och annan inredning. Hur det än är så känns det dessutom bra att kunna känna sig lite händig och fixa till bostaden på egen hand. Det behöver heller inte vara särskilt svårt; mycket är ganska enkelt att ordna även om det kräver sina verktyg för ett bra resultat. Exempel på oumbärliga verktyg är Sandbergs sänksågar, som sparar både tid och energi när du är igång med arbetet. En vanlig anledning till att många lägger ned planerna på egentillverkning är att de inte försett sig med rätt verktyg. Gör därför inte samma miss!

Optimalt med ett brett verktygssortiment

Exakt vilka verktyg du kommer att behöva beror förstås på vad det är för något hemmasnickrat du vill få till. Dock är det alltid bra att ha ett brett utbud av verktyg hemma så att inte avsaknaden av ett specifikt verktyg stoppar dig i steget. Den ovan nämnda sänksågen från Sandbergs gör att du inte behöver slita så mycket med sågande som när du sågar för hand. Faktum är att du kan såga och kapa i en rasande fart och hinner därför med så mycket mer på kort tid, vilket är uppskattat i alla former av byggprojekt.

När du har koll på läget vad gäller såg är det dags att rikta blicken mot andra användbara verktyg. Detta inkluderar hammare (en riktig snickarhammare ska det vara), en uppsättning skruvmejslar alternativt en skruvdragare, borrmaskin, diverse hylsor, tänger samt olika varianter av skruv och spik. Du behöver också tumstock och vattenpass, för att hålla koll på både mått och läge.