I stället för att köpa nya opersonliga möbler så kan man bygga det själv. Det kan bli både billigare, snyggare, med kvalitativt och mer miljövänligt, speciellt om man återanvänder material eller använder sig utav spillvirke.

För att bygga egna möbler behövs det egentligen ingen större snickarvana sedan innan, det handlar om att man ska se möjligheter och ha lite tålamod. Det kan vara bra att ha hjälp av någon om det är något stor man ska bygga, och det krävs bra verktyg för att arbete ska bli bra och inte för tungt. På http://maskinspecialisten.com/produkt/varumarken/bahco/ finns bra verktyg som är perfekta för både amatörer och proffs.

Bord och lastpallar

Om man vill bygga ett rustikt och snyggt matbord kan man behöva lite tips, det gäller att få till en konstruktion som håller, är snygg men samtidigt funktionell. Klicka här för att se när TV4 snickaren björn bygger ett rustikt bord i trä. Vill man inte bygga ett bord eller någon annan möbel från scratch så är lastpallar ett perfekt alternativ. Lastpallar är perfekta för att bygga vad som helst egentligen, de kan byta skepnad enkelt och bli till praktiska och snygga möbler genom lite fantasi eller inspiration. I Vi i Villa finns flera tips på vad man kan bygga av lastpallar, vilket kommer ge en rustik och trendig känsla till hemmet. Av lastpallar kan man bygga en sängram och måla den i någon snygg färg, det går att svida ihop en gunga till lekplatsen eller altanen med lastpall och rep och man kan hänga upp en lastpall i taket i köket för att få organisation bland köksredskapen. Det är lätt att piffa upp lastpallarna med utstickande element, varför inte bygga ett vardagsrumsbord med inbyggd belysning mellan hyllorna? Genom att ställa två stora lastpallar på tvären och lägga på en stenplatta eller en skiva av något annat slag så har man enkelt skapat ett snyggt avlastningsbord.

Måla möbler

Möbel renoveringOm man bestämmer sig för att måla sina nybyggda eller gamla möbler, så glöm inte att:

  • Sandpappra eller slipa
  • Torka bort spån med en trasa
  • Förbehandla med grundmålning
  • Måla med roller i skumgummi och låt torka så länge som anvisas
  • Ytbehandla för att minimera risken för slitningar