Att sälja en bostad är en konst och kräver kunskap. Därför är ditt val av mäklare viktigt. Välj en mäklarfirma som vet vad de gör för att få det bästa priset för din bostad.

Om du funderar på att sälja din bostad kan det vara bra att tänka på vissa saker lite extra. Att hitta en mäklare som kan sin sak är en viktig detalj. Speciellt när bostadsmarknaden svajar lite på grund av räntehöjningar är det än viktigare att hitta rätt mäklare. Om du vill samarbeta med en proffsig mäklare ska du kolla in https://www.maklarhuset.se/ som är en väletablerad mäklarfirma.

Välj en engagerad mäklare

Fördelen med mäklarhuset är att de har specialister för olika platser som fjäll, skärgård och utlandet. Det är dessutom en rikstäckande kedja som har drygt 110 kontor runt om i Sverige. De gör alltid sitt yttersta för att du som säljare ska få bra betalt för din bostad.

Piffa till det stora ytorna

Förutom guidning genom försäljningsprocessen kan en mäklare komma med bra tips och råd kring förbättringar du kan göra för att öka värdet ytterligare. Det finns faktiskt billiga knep som kan öka värdet på din bostad. För att förbättra helhetsintrycket är det bra att prioritera stora ytor. Exempelvis kan trägolv slipas och luckor i köket kan målas om. Handtagen är bra att byta ut samtidigt som du målar om.

Städa utsidan

Att lägga lite extra energi på tomten kan ge bra utfall. Att det ser ordentligt och städat ut kan göra mycket. Att rensa ut är en annan effektiv åtgärd som du kan göra. Sedan att styla hemmet innan fotograferingen och visningen brukar också kunna vara effektivt. Ett helt annat tips är att om du ska köpa en ny bostad i anslutning till försäljningen är det utifrån nuvarande marknadsläge en fördel att sälja först innan du köper nytt. Din mäklare kan ge dig bra råd kring detta.