flytta-köpahus-packaFörsäljningen av bostäder ökar samtidigt som antalet människor som behöver bostäder ökar. Därför är det mycket folk på visningarna och boenden säljer som smör just nu. Det leder också till att fler flyttar och antingen så kanske man flyttar till större eller till mindre. Oavsett hur det ligger till så är en flytt en omställning i livet, och det kan vara jobbigt att lösa all logik själv.

När man ska flytta till en ny bostad är det mycket bestyr att ta tag i, både gällande förberedelser som flyttanmälan på Skatteverket och under just flyttdagen. För att man ska kunna slappna av lite och inte ta ut sig själv helt och hållet kan det vara smart att gå in på spodra.se/flytthjälp och se om det är något som passar för flytten i fråga.

För att slippa en hektisk flytt

I Dagens Nyheter kan man läsa om att drygt var tionde svensk flyttade under år 2015, vissa anser att det är för få om man tänker på trångboddheten. Det befintliga bostadsbeståndet är dåligt, men desto fler är på jakt efter ett nytt boende ändå. Om man ska flytta, men drar sig för det för att det känns jobbigt finns det några saker man kan göra för att styra upp flytten. Innan man ens börjar packa ska man göra en lista för att skriva ned vad som ska packas, hur och i vilket rum, sedan är det viktigt att märka lådorna ordentligt. Man kan göra ett schema på när man ska packa varje rum, så att man får mer struktur i flyttförberedelserna, läs mer. När man packat klart är det läge att göra en sista check som kan se ut såhär:

”Kontrollera varje rum så inget är kvarglömt. Titta efter skador och märken för att göra snabba reparationer om det behövs. Läs av elmätaren och skriv ned så du vet till sluträkningen vad din del är. Frosta av kylskåpet så att ett strömavbrott inte orsakar översvämningar. Städa själv eller anlita en professionell städfirma, då vet du att allting blir ordentligt gjort.”