I dagens inlägg skriver vi om fuktskador, något som kan uppkomma på en massa olika sätt och som nästan alltid blir en dyr historia med omfattande renovering.

I NWT kunde vi nyligen läsa en artikel om hur dåliga fasader faktiskt kan ge fuktskador, det vill säga, om de är enstegstätade i sin konstruktion. Används väggskivor av papp och gips utan ytterhölje blir det nämligen ganska lätt för fukt att tränga in, vilket orsakar mögel och fuktskador. Därför är det bra att veta om man har en byggfelsförsäkring som kan göra så att fasaderna faktiskt byts ut av byggföretaget och det både kostnadsfritt och utan smärre processer.

Fuktskador i villor vanligare och vanligare

I Sydsvenskan kan vi samtidigt läsa att det faktiskt är golvbrunnen som orsakar flest fuktskador i villor. Den ska bytas ut då och då, särskilt när badrummet i sig renoveras. Det är viktigt att tänka på fuktspärrar och tätskikt i just badrum, för annars blir det väldigt snabbt en fuktskada och det kan som nämnt bli både omfattande och kostsamt. Det man kan göra för att undvika en fuktskada själv är att åtgärda eventuella sprickor i golv och väggar, samt att rensa brunnen ofta. Det kan vara bra också att kontakta en rörmokare om man är osäker på brunnen, ventilationen och rören och om dessa fungerar korrekt, detta går mycket väl att göra via hasselbyror.se. Sedan kan man lägga på minnet att ett badrum behöver renoveras var femtonde till tjugonde år, helt beroende på hur slitet det är givetvis. Andra saker i folks hus som faktiskt kan ge fuktskador är moderna köksmaskiner, så som diskmaskinen, en vattenansluten bov i detta drama. Droppskador som är svåra att upptäcka och som gör stor skada i det fördolda. Så det kan vara bra att inte alltid köpa de billigaste hushållsmaskinerna, för det kanske inte lönar sig i längden, värt att lägga på minnet.