Ett par gröna växter i hemmet kommer att skapa trivsel, vara avslappnande och skapar en renare inomhusluft! Gröna växter är oftast mycket lättskötta och ni behöver inte ha speciellt gröna fingrar för att få alla fördelar med att hålla en grön planta vid liv.

Här kommer ett par riktigt bra anledningar till att ha gröna växter inomhus.

Renar luften och avslappnande med gröna växter

Gröna växter har en avslappnande effekt på sin omgivning och kan rena luften. Endast genom att betrakta gröna växter – kommer ge betraktaren en rogivande effekt. Färgen grön har en lugnande effekt och kan ge en lugnare puls, sänka adrenalinnivåerna och hjälper dig att slappna av. Under vinterhalvåret kan man undvika att köpa någon dyr luftfuktare – för att reglera torr luft i hemmet. Ett par vanliga ormbunkar skapar samma effekt genom att släppa ut fukt genom sina öppningar på undersidan av bladen. Vilket leder till ett behagligare inomhusklimat.För att säkerställa att luften du andas in hemma är hälsosam, ren och syrerik behöver ni endast ha en murgröna i rummet. Plantan är mycket lättskött och behöver endast ljus och vattnas en gång i veckan, läs mer. Forskare vid NASA  har bevisligen kommit fram till att murgrönan är den gröna växt nummer ett – när det gäller att rena luften i ett utrymme!

Inspirerar och läker

Flera gröna växter kan både inspirera till kreativitet och ha läkande effekter. Den mest kända gröna läkeväxten är Aloe Vera. Egyptierna använde plantan för tusentals år sedan – för att lindra sår, inflammationer och brännskador. Idag används Aloe Vera flitigt i flertalet hudkrämer världen över och detta på grund av plantans olika läkande egenskaper. Ha en i hemmet året om, den är lättskött och kräver inte mycket omhändertagande. Använd plantan om du bränt dig på en stekpanna eller bränt dig i solen en varm sommardag. Mildrar direkt – om du gnuggar in Aloe Vera extrakt på det drabbade hudområdet! En annan bra växt för att säkerställa en god nattsömn är lavendel. Doften av lavendel kan även användas för att bevara en fräsch doft i rummet. Den sägs även motverka stress, ångest och depressioner. Går även att torka lavendel och ha i en liten påse bland sängkläderna!