Att köpa ett utespabad är en god idé för att ha ett trevligt ställe att umgås med familj och vänner. Perfekt efter en varm dag, då det går att sitta i spabadet och svalka av sig med en god drink. Men i och med att spabadet hela tiden står utomhus finns det risk att löv och annat hamnar i vattnet.

För att undvika att spabadet blir fullt med löv och jord eller annat går det att täcka över den med ett överdrag. På https://svenskabadtunnor.se/sv/info/spabad-utebad.html hittar du andra tips på hur du kan skydda ditt utespabad från skräp och hålla den fräsch.

Skydda ditt utespabad

Ett utespa går också att ha i en energisnål bostad då det går att isolera utebadet så att det håller värmen bättre och inte kräver lika mycket uppvärmning mellan badtillfällena. Det är inte nödvändigt att bygga pool för att bada utomhus skriver Sydsvenskan. Till skillnad från mer vanliga pooler går det att använda en vedeldad eller eluppvärmd badtunna året om.

Att ha ett utespabad på sin egen tomt är alltså ett utmärkt sätt att skapa lite äventyr i vardagen. För att skydda utespabadet går det också att ha ett lock på det, som kan vikas fram och tillbaka. Locket skyddar inte bara mot löv och annat skräp utan bibehåller också värmen i badtunnan.

För den som inte vill ha ett lock till utespabadet går det att köpa ett skyddsöverdrag som kan täcka hela badet. Det ger ett bra skydd mot regn, sol och vind. Det kommer ofta med en praktisk dragkedja som gör det enkelt att öppna och stänga överdraget. Även själva skyddet i sig kan behöva rengöras. För att rengöra spalock eller skydd finns det särskilda rengöringsprodukter att köpa, som också skyddar mot UV-ljus.