Nu är hösten här och vi blir sugna på att stanna inne och verkligen mysa i hemmet. För att skapa det allra mysigaste vardagsrummet i höst kan det vara värt att investera i en trevlig soffa, en stor och skön matta och en sprakande braskamin.

I en artikel i Dagens Nyheter kan man läsa om att hösten är hemmamysets högtid. Det är nu vi drömmer om ett skönt och mysigt hem och verkligen vill bona i vårt hem för att skapa den sköna känslan. På hösten vill vi även gå mot lite mörkare och mjukare färger i våra hem och just i höst är det dova och mörka toner i blått och grönt som gäller.

Skapa myskänsla i vardagsrummet

För att göra det så mysigt som det bara kan bli i hemmet är det viktigt att lägga lite tid och omsorg på det. Myskänslan kommer med en härlig soffa, en mängd kuddar och kanske en härlig pläd att gräva ner fötterna i en kall höstdag. Vill man skapa en ännu mer avslappnad och mysig känsla kan man kanske investera i en fatboy eller två, som barnen eller husdjuren kan lägga sig i. Något annat som kan skapa den där riktiga myskänslan i vardagsrummet är en stor och mjuk matta. Till hösten får den gärna gå i någon varm färg som vinröd eller mörkbrunt. Det är viktigt att inte köpa en för liten matta. Den ska ju trots allt rama in hela möbelgruppen i vardagsrummet. Läs mer.

Braskaminen höjer värdet

Något som de allra flesta längtar efter att ha i vardagsrummet på hösten, men även på vintern, är en braskamin. Har man ingen sådan så kan det faktiskt löna sig att installera en. Framförallt skapar den en enorm mysfaktor, men den kan också göra så att värdet på bostaden ökar vid en försäljning, skriver Sydsvenskan.