År 2020 är det trendigare än någonsin att inreda med naturfärger. Kanske längtar vi efter lugn i en annars något kaosartad tillvaro? I den här texten ska vi fokusera på trendfärgen grönt och varför du ska satsa på just den.

Hur känner du när du tänker på grön mossa, eller kanske grönskande, gröna träd? Förmodligen sprider sig ett lugn inom dig. Den goda nyheten är att du kan få den sköna känslan även i ditt hem genom att inreda med gröna inredningsdetaljer, till exempel gardiner. Botanisera bland gröna gardiner från Rosahuset och hitta just din favoritnyans och modell. Läs också vidare i texten för att ta reda på varför det är så fördelaktigt att inreda med just grönt.

Välj textilier i färger som gör dig lugn

Att doft påverkar oss kanske du redan känner till? Men visste du att även färger påverkar vårt sinne och hur vi känner oss? Genom att inreda ditt hem med lugnande färger kan du enkelt uppnå en vilsam hemmamiljö. Att inreda i rött eller gult är sällan en bra idé om du vill ha harmoni i ditt hem. Satsa istället på lugnande färger såsom grönt, blått och olika naturfärger. Vill du förändra färgsättningen i ditt hem så är textilerna en bra sak att börja med. Långa gardiner tar till exempel upp mycket väggyta och kan därför ersätta att måla och tapetsera om. Matcha sedan med kuddar och plädar i samma nyans. Att inreda sparsmakat och enligt Feng Shui är även det en stor trend idag. Börja med att plocka bort inredningsföremål som inte fyller någon funktion eller som du inte tycker om så har du kommit en god bit på vägen.

Gröna textiler att satsa på 2020

  • Gardiner
  • Kuddar i olika former
  • Plädar, gärna i ull för extra myskänsla

Var trendig och satsa på hållbart

Slit- och slängmentaliteten försvinner mer och mer. Idag är det mer trendigt att satsa på hållbar inredning. Om du inte riktigt greppar vad hållbar inredning innebär så kan du läsa en bok i ämnet. För att ta ett exempel så kan det vara hållbart att inte hela tiden köpa nya inredningsdetaljer. Välj istället något du verkligen gillar och sköt om det varsamt. Gröna gardiner förknippades till exempel förr mycket med jul, men nu kan du med gott samvete låta dem hänga uppe året om.