Att handla möbler på nätet är populärare nu än någonsin och det finns verkligen ett enormt utbud av möbler, inredning och byggvaror online. Men när man handlar på nätet så gäller det att se upp för dolda avgifter och oseriösa aktörer.

Vi handlar allt fler möbler på nätet, skriver Svenska Dagbladet. Möbler tillhör nämligen de varukategorier som tar fart på allvar nu. Men det är inte bara möblerna som säljer bra på nätet, utan också byggvaror och annan inredning. Omsättningen för byggvaror växte till exempel med 39 procent förra året. Varför just möbler går så bra just nu beror förmodligen på att det finns en stor inredningstrend i Sverige som egentligen bara blir mer och mer utbredd. Och detta gynnar alltså e-handeln, som tidigare inte varit så tilltagen när det gäller just inredning.

Kolla upp priserna

Med den växande omsättningen på området har fler aktörer etablerat sig och den som vill köpa inredning på nätet har många butiker att välja mellan. Det finns allt ifrån butiker som http://www.trendrum.se där man kan hitta möbler och inredning till bra priser, till butiker som enbart säljer väldigt exklusiva designermöbler. Men i och med det enorma utbudet av möbelbutiker på nätet, gäller det också att man är lite extra noga med säkerheten. I Expressen kan man läsa att det verkligen gäller att kolla upp hur seriös butiken är innan man handlar i den. Man kan även läsa att det är viktigt att kolla upp saker som frakt och retur. Det är nämligen så att om butiken man handlar ifrån ligger utanför EU, kan det innebära att frakten blir väldigt dyr och att man även får betala tullavgift.

”Men köper du varor från utlandet på internet kan en tullavgift tillkomma – och priset därmed stiga väsentligt.” Läs mer.