När du renoverar ditt badrum till att bli ett drömrum för relax och spa finns det en del saker att tänka på. Bland annat att vissa delar bara kan göras av fackmän som verkligen kan sin sak.

Vill du också ha ett drömmigt badrum som liknar i det närmaste ett spa? Det vill förmodligen de flesta. Och har du tid och råd är det ju bara att köra. Men vad finns det att tänka på när det kommer till renovering av badrum, med klassiskt och tåligt elmaterial från Elkatalogen, nödvändiga installationer av vatten och el, för att inte tala om våtrum?

När du ska renovera badrummet

I en behändig artikel i Expressen går det snabbt att läsa om vad du kan göra själv och helst inte ska göra på egen hand, när det kommer till en renovering av badrummet:

Kakla om: Sätta kakel eller lägga klinker bör du inte göra själv. Många har bittra erfarenheter av att tvingas riva det de gjort själva för att sedan ändå anlita professionell hjälp. Entreprenören vill också sätta tätskiktet för att kunna lämna garanti på utfört jobb – Expressen

Andra delar i arbetet som det är bra att lägga ut på en proffsfirma är alla elinstallationer, att byta kranar, flytta ett badkar, att borra i tätskiktet, att installera golvvärme eller att flytta badrummet till ett helt annat rum, med allt vad det innebär.

Inspiration till ditt hemma-spa

Om du vill skapa ditt alldeles egna hemmaspa finns det gott om inspiration att hämta. Dels går det att hitta tonvis med knep på hur du får till en harmonisk omgivning, men ävne hur riktigt snygga relax-badrum kan se ut. Läs mer här och här.