Många väljer att köpa ett renoveringsobjekt för att de vill göra bostaden i sin egen stil och för att de kostar mindre att köpa. Men i Stockholms innerstad kan man behöva betala nästan 10 miljoner kronor för ett renoveringsobjekt.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om renovering och vad det innebär. Många kan bli suktade till en renovering eftersom man då har en chans att sätta sin egen prägel på bostaden och dessutom brukar det vara lite billigare att köpa ett renoveringsobjekt än en bostad i riktigt bra skick. Men i Stockholm kan man faktiskt behöva betala en saftig peng även för ett renoveringsobjekt. Här finns nämligen många köpare som skulle kunna tänka sig att betala för att få chansen att göra sitt helt egna boende utifrån vad man själv tycker om.

Kan bli en bra affär

I Expressen kan man exempelvis läsa om en lägenhet i Stockholms innerstad som låg ute för 7,7 miljoner kronor. Lägenheten var verkligen ett renoveringsobjekt och i bostadsbeskrivningen tryckte man extra på att man just hade chansen att renovera sin lägenhet precis som man själv ville ha den. Det kan tyckas helt galet att man får betala så här mycket pengar för en lägenhet som knappt är beboelig och kräver ett rejält ansiktslyft. Men mäklaren som säljer lägenheten poängterar att man när man köper lägenheten får tänka på hur mycket bostaden kommer att vara värd efter renoveringen och att det faktiskt kan vara en bra affär.

Många intresserade

Även om alla kanske inte lockas av att lägga ut nästan tio miljoner på något som de måste bygga om säger mäklaren att det var ett stort intresse för bostaden och att priset inte avskräckte spekulanterna.

”Många uppskattar möjligheten att kunna sätta sin egen prägel på den.”