Nu ändras de gamla reglerna för rutavdrag men man kan fortfarande dra av den mesta städhjälpen. Detta är något som många väljer att utnyttja.

Från och med 1 augusti gäller nya regler för rutavdrag, rapporterar 24 Kalmar. Nu kommer man kunna utnyttja avdraget för bland annat it-tjänster och flyttjänster. Inom städning är det däremot så att man drar in vissa områden som alltså inte kommer gå att dra av med rutavdraget längre. Detta gäller grovstädning som kräver specialverktyg och specialkunskaper. Nu kommer man bara kunna göra avdrag för rengöringsarbete, flyttstädning och enklare städning. Men det är däremot så att man för in rådgivning och handledning i samband med tjänster i rutavdraget.

Populärt med städhjälp

Att man inte längre kan få avdrag för lite mer avancerad städning är synd men att man fortfarande kan få avdrag för all annan typ av städning är bra. Just städtjänster har varit en utav de populäraste tjänsterna att använda rutavdraget med. Och här kan man läsa att rutavdraget inte bara används i storstäderna, utan att det även används mer och mer på landsorten. Bland annat är fönsterputsning väldigt populärt på våren, medan en storstädning oftare beställs på hösten.

Hitta rätta företaget

Oavsett vilken typ av städtjänst man är ute efter, finns det många firmor som kan göra jobbet. Exempelvis finns många olika städtjänster hos Hemkärt och det är långt ifrån det enda företaget som har ett brett utbud och som kan hjälpa till på de flesta håll i hemmet. Men när man anlitar en städfirma gäller det alltid att kolla upp den noga på förhand. Detta kan man göra antingen genom att be ens vänner och bekanta om tips och råd, eller genom att ge sig ut på nätet och leta efter firmor som fått bra recensioner av andra. Några andra saker som kan vara bra att tänka på när man ska anlita städhjälp är:

  • Att kolla upp vad som ingår i städningen.
  • Att se till att få en provstädning så att man vet att man blir nöjd.
  • Att se till att firman är ett registrerat företag och jobbar vitt. Läs mer.