Den som står inför att flytta, funderar förmodligen på att ta hjälp med flytten. Men när man anlitar flytthjälp eller flyttstädning är det viktigt att kolla upp företaget för att se om det är seriöst.

I Göteborgs-Posten kan man läsa att nästan var tredje flyttfirma i Göteborgstrakten kör olagligt eftersom de saknar yrkestrafiktillstånd. Att de saknar ett sådant här tillstånd innebär att de egentligen inte får frakta gods. Om man som kund anlitar ett företag som inte har trafiktillstånd kan man tvingas att själv stå för kostnaderna ifall lasten skulle skadas under transporten. Dessutom kan det bli så att både företagets ansvarige och kunden riskerar upp till ett års fängelse om avsaknaden av trafiktillstånd avslöjas. Det är alltså en stor risk som man som kund tar ifall man anställer ett företag utan trafiktillstånd.

Kolla upp företaget innan

Men hur ska man då veta ifall ett flyttföretag har ett sådant tillstånd eller inte? Ett tips är att ta referenser från flyttfirman och kolla upp om företaget har ett trafiktillstånd hos Transportstyrelsen. Det kan även vara bra att teckna ett skriftligt avtal om vad som kommer att ingå i flytten, tipsar Svenska Dagbladet. Samma sak gäller när man ska anlita någon som gör flyttstädning. Det gäller verkligen att läsa på lite om företaget, se vad andra kunder tycker och kanske få referenser, för att verkligen ha koll på att företaget är pålitligt och gör ett bra jobb. Vill man exempelvis ha billig flyttstädning i Stockholm finns det många olika företag att välja mellan och vissa med riktigt fina referenser.

Vanligt med hjälp vid flytt

Det är väldigt vanligt att både anlita flytthjälp och flyttstädning och i en artikel på Dagens Nyheter kan man läsa om att hela tre av fyra villaägare vill ha hjälp med flyttstädning. Även flytthjälp förfrågas ofta, i 60 procent av fallen. Dessa tjänster är extra vanliga att vilja ha som kvinna men varför det är så framgår inte av artikeln. Något som vi vet är i alla fall att både flyttstädning och flytthjälp kan underlätta mycket vid en flytt och oftast blir det mycket bättre om man tar hjälp än om man gör allt helt på egen hand.