Något som blir allt mer populärt är att handla alla sina varor och möbler på nätet istället för att gå till en fysisk butik, men det gäller att vara selektiv när det kommer till val av vilken onlinebutik man beställer av – en som fick erfara detta den svåra vägen är 26-åriga Emma i Strängnäs som först fick vänta oskäligt länge på sin beställda säng och när den sedan kom fram så visade det sig att sängen var täckt av mögel.

Visst är det populärt att handla möbler online men man ska inte bara gå till första bästa nätbutik och klicka på köp. Det gäller att vara selektiv och välja en butik som verkligen kan leverera det dem lovar för det är det nämligen inte alla som kan. Någon som fick erfara detta den hårda vägen är 26-åriga Emma i Strängnäs. Hon hade nämligen valt att handla alla möbler till det nya hemmet på nätet och bestämt sig för en butik där hon hittat flera möbler som hon tycket om, så hon beställde hem ett gäng. Och nu började eländet.

Fick delar av beställningen och möglig säng

mögelFör Expressen berättar hon hur en av anledningarna till att hon valde butiken hon gjorde var att de utlovade en leveransgaranti på 2-8 dagar så hon tvekade inte med att göra sin beställning. Först dök orderbekräftelsen aldrig upp och hon för att jaga rätt på den fick hon ringa till kundtjänst, vilket resulterade i flera timmars telefonkö. När inga möbler dykt upp efter de åtta dagarna blev det återigen att ringa kundtjänst och då fick hon vänta i den långa telefonkön igen. Sen dök det upp en påminnelseavi i brevlådan, en första avi dök dock aldrig upp bara påminnelsen. Återigen telefonkö till kundtjänst där hon behandlades som luft. När beställningen väl dök upp var det bara delar av den som kom. Totalt hade hon beställt en säng, en soffa, en fotpall och två fåtöljer till en kostnad om närmare 27 000 kronor, och just de två fåtöljerna skulle dröja ytterligare sex veckor. Hon avbeställde dem. Som kompensation skulle hon få två procent per vecka till godo som hon sen kunde använda nästa gång hon handlar – hon uppger dock att hon aldrig kommer att handla där igen vilket är förståeligt. När sängen väl dök upp visade det sig nämligen att stommen var kraftigt mögelskadad.

Ångrade hela köpet

En möglig säng är inte något som någon vill ha och det hade företaget full förståelse för när Emma skickat in bildbevis på sängen. Hon kunde kasta den mögliga och få en ny, men när hon sedan valde att annullera hela köpet satte karusellen igång igen. Nu krävde företaget att de skulle få tillbaka den mögliga sängen och att hon skulle ta ledigt från jobbet då de skulle hämta soffan hon heller inte längre vill ha under dagtid – men det har företaget inte förståelse för. Så man kan väl lugnt säga att just Emma är en av dem som kommer vara långt mer selektiv i framtiden när hon väljer onlinebutik!